Pages Navigation Menu
  •  

Élményprogramok

 

Volt már része ültetett borkóstolóban? Az előadó beszél, a hallgatók figyelnek, kóstolnak. Felejtse el! Nyáron másfajta borkóstolót kínálunk! Színek, fények, ízek, illatok, hangok viszik a résztvevőket egy másik világba. Földön és vízen, pezsgővel vagy csendes borral – biztosan felejthetetlen borkóstolóban lesz része!

1. Korlátlan borkóstolás folyamatosan 50-féle borral
Summer-Wine-Photo
A VinCE Balaton kiállítóinál készpénzzel lehet fizetni. Lesz azonban egy VinCE Kóstolószalon, amely egy csendes-nyugalmas sátor lesz jegyzetelésre, kóstolásra alkalmas asztalokkal, székekkel. A sátorban szakértő kollégáink magyarázzák el a választott borról a tudnivalókat – igény szerint. A borok kínálata abszolút vegyes lesz, nincs olyan ízlés, amelyhez ne találnánk megfelelő bort. A kínálatban folyamatosan lesz 50-féle bor, melyekből néhányat a VinCE Kóstolószalon előtt kihelyezett táblán is olvashatnak az érkező vendégek. A reduktív hazai friss fehérboroktól a francia csúcsborokig bármi előfordulhat!
A korlátlan kóstolás ára 60 percre: 3000 Ft (a helyszínen fizetendő)


2. VinCE Bár – tudás ingyenesen, óránként más témában 


Wine Extravaganza – programs on and near the lake

 

 

A VinCE Balaton borfesztivál kellős közepén fog állni a “tudás sátra”, ahol óránként más témában tartunk minikurzusokat teljesen ingyen. A férőhelyek azonban korlátozottak, összesen 20 fő tud leülni és kóstolni. Itt tud regisztrálni.

 

3. Boros hajózás profikkal

WIA yachtA vén tengeri medvék szerint mást kell inni kihajózáskor és mást forduláskor. Próbálja ki, suhanjon a szélben, és közben tanuljon könnyedén, sztorikon és hűs kortyokon keresztül borról és hajózásról – nem utolsó sorban élvezze a Kékszalag versenyzőinek csodálatos látványát a vizen! A hajóskapitány a biztonságáról, a VinCE szakértője pedig az élvezetes borokról gondoskodik majd.

Helyszín: egy WIA elektromos yacht fedélzete és a Balaton vize (kihajózás és érkezés: Silver Yacht kikötő, Balatonfüred), találkozás a Silver Hotel lobbijában 10 perccel indulás előtt.

Befogadóképesség: 10 fő
Időtartam: 90 perc
Kínálat: minimum 6-féle bor a témától függően, frissítő falatkák, gyümölcs, ásványvíz
Ár: 15 000 Ft / fő
A kurzusokat minimum 6 fő jelentkezése esetén indítjuk.
Jelentkezés előzetesen e-mailben (info@vincemagazin.hu) vagy telefonon (06-20-479-5393), illetve a helyszínen, a VinCE Bárban (amennyiben maradnak még szabad helyek).

“Menetrend” (A kurzusok bővebb leírása a menetrend alatt)

Július 25., 11.00 Rozékurzus
Július 25., 18.00 Bor, mosoly, naplemente – fotós borkurzus
Július 26., 11.00 “90 perc pezsgés” 
Július 26., 18.00 Balatoni borkurzus
Július 27., 11.00 Rozékurzus
Július 27., 18.00 Bor, mosoly, naplemente – fotós borkurzus
Július 28., 11.00 “90 perc pezsgés” 
Július 28., 18.00 Szelje át a világot

Rozékurzus – könnyed, üde borok, amelyek azonban lehetnek fajsúlyosak is.Minden a rozé champagne-tól a VinCE-győztes Takler rozén át a provence-i csúcsrozéig.

90 perc pezsgés – ami a legjobban esik a nyári melegben, az a buborék. És ki gondolna, hogy milyen sokféle ízű lehet a levegő? (Egy kutatás szerint a tradicionális pezsgőben a buborékok igenis hordozzák a pezsgő ízanyagait.) Kifutástól kikötésig megismerkedünk mindennel, amiben buborék van, lerántjuk a leplet a fröccs Fáy-présházas debütálásának történetéről, megismerkedünk a zamatos proseccókkal, és persze a nemes pezsgőcsodákkal.

Balatoni borkurzus – amerre járunk, olyan bort kóstolunk! A Balaton borrégió öt külön borvidékre oszlik, és mindegyiknek vannak ikonjai, illetve kevésbé ismert tehetségei. 5 borvidék 10 borát kóstoljuk attól függően, hogy merre álla hajó orra… Badacsonyi kéknyelű, Csopaki olaszrizling, a híres Villa Sandahl rajnai rizling – és így tovább.

Szelje át a világot: a rajttól a kikötésig “borban bejárjuk a világot” Argentínától Kínáig. Olyan országokból is mutatunk bort, ahonnan még biztosan nem kóstoltak!

Bor, mosoly, naplemente – fotó- és borkurzus a fedélzeten. Három megunhatatlan téma, a tökéletes fotóhoz azonban nem elég a ragyogó díszlet, profizmus is kell. Egy kapitány, egy sommelier és egy fotográfus kíséri el kis társaságát, hogy művészi módon örökítsék meg az élményt. Elkészülhet az a kép, amely később felidézi a szelet, a napfényt és a fotózás közben fogyasztott borok zamatát.

Advertisement