Pages Navigation Menu
  •  

Dzsángó elszabadul, avagy ethno cirkusz a VinCE Balatonon

2013. július 25-én, 21:30-tól fergeteges koncert vár azokra, akik ellátogatnak a VinCE Balatonra, ugyanis a kiváló borok mellett a hazai ethno punk fenegyerekei, a Gypo Circus tagjai gondoskodnak a kiváló hangulatról!

gypo

Hogy kik is ezek a srácok?

Hosszú sorokban hasonlítgathatnánk őket a világhírű Gogol Bordellohoz, a Mano Negra, a Napra, a Besh o droM, a Sex Pistols vagy a Manu Chao zenekarokhoz, a Gypo Circus esetében ez azonban teljesen felesleges és valahol méltatlan is lenne. Ugyanakkor nem célunk stíluselméleti témákat sem boncolgatni. Annyi viszont számunkra is bizonyos, hogy a tagok törekvésének eredménye egy olyan banda lett, akik bármikor és bárhol kiváló hangulatot teremtenek muzsikájukkal.
Öt, gyökeresen eltérő zenei és társadalmi háttérrel rendelkező, kiváló muzsikusról beszélünk, akiknek régi álma volt egy olyan zenekar alapítása, ahol az ethno (balkáni, klezmer, gypsy) és az indie műfajok Magyarországon eddig még sohasem hallott módon találkoznak.
Zenéjükből hihetetlen energia áramlik, valamint egy szavakkal körülírhatatlan “neo-autentikus” életérzés, ami főleg azt a húszas évek meghatározó “dzsipós” népi vonulatát foglalja magába, ami dzsángó stílusként ismert. Nem szabad megfeledkeznünk azonban azokról a vicces szófordulatokba szedett társadalomkritikákról sem, melyeket a második Gypo Circus koncertünkön már akarva-akaratlanul is hangosan énekelünk a csapattal.
Az energikus előadásmód, a látványos színpadi megjelenés és a kiváló dalok mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a koncertre látogató nagyérdemű minden tagja pozitív energiákkal feltöltődve, illetve egy kis izomlázzal térjen haza, ugyanis esélyünk sincs végigülni egy Gypo Circus koncertet! Nem az a csendes-ülős fajta muzsika ez, ráadásul a kiváló borokat a srácok is szeretik, így az ő jó hangulatuk már garantált, ezáltal pedig a miénk is.
2012 őszén jelent meg saját szerzői kiadásban első 6 számos stúdió lemezük Szabad-e a szerelem címmel, mely bárki számára meghallgatható a világhálón.
http://soundcloud.com/gypocircus/sets/gypo-circus-szabad-e-a-szerelm/
Egy biztos, a dalokat meghallgatva vagy a lenti videot megtekintve senkinek sem lesz több kérdése, viszont annál inkább tisztában lesz azzal, hogy ezt a bulit nem érdemes kihagyni!
http://www.youtube.com/watch?v=eHy5fPR_DhU
További információ a zenekarról: http://www.facebook.com/GypoCircus

Advertisement